21. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné a krémové risotto s houbami a parmazánem. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro milovníky houbových pokrmů. S jemným chutí parmazánu a dokonalou texturou rýže bude tento pokrm určitě lahodit vašim chuťovým buňkám. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a pochutnejte si na skvělém jídelničku.
Suroviny
- 200 g rýže arborio
- 100 g smažených hub (žampiony, bedla, hřiby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přidáváme horký vývar a vaříme za stálého míchání, dokud není rýže měkká.
- Po odstavení přidáme na kostičky nakrájený parmazán a podáváme s restovanými houbami navrch.