21. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami and parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné a krémové risotto s houbami a⁣ parmazánem.⁣ Tento italský​ pokrm je skvělou volbou pro milovníky houbových pokrmů. S jemným chutí parmazánu a dokonalou texturou rýže bude tento pokrm určitě lahodit vašim ⁣chuťovým buňkám. ⁢Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm‌ a pochutnejte si na skvělém jídelničku.⁤

Suroviny

  • 200 g rýže arborio
  • 100 g smažených hub ⁣(žampiony, bedla, hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého⁢ vína
  • 50 g ⁣parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli ⁢a česnek na‌ olivovém oleji.
  2. Přidáme rýži a restujeme, dokud není⁢ skleněná.
  3. Zalijeme vínem a ⁢necháme ‍vypařit.
  4. Postupně přidáváme horký vývar a vaříme ⁤za stálého ‌míchání, dokud​ není rýže měkká.
  5. Po odstavení přidáme na kostičky ⁢nakrájený parmazán a podáváme s restovanými houbami navrch.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *