15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se, jak připravit lahodné a slavnostní jídlo s naším receptem na klasické risotto s houbami a žampiony. Tento chuťově bohatý pokrm bude určitě potěšením pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na podrobný postup a užijte si skvělou kulinářskou zkušenost s naším receptem!
Suroviny
- 300g rýže na risotto
- 200g smetany ke šlehání
- 200g hříbků
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nasekané petržele
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, sušené bylinky
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a žampiony a necháme krátce restovat.
- Přidáme rýži a za stálého míchání podlijeme zeleninovým vývarem.
- V hrnci necháme rýži vařit do měkka a postupně přilijeme smetanu ke šlehání.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí, pepřem a sušenými bylinkami podle chuti.
- Hotové risotto podáváme posypané čerstvě nasekanou petrželí jako ozdobu.