12. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné a lahodné risotto s houbami a uzeným masem s tímto jednoduchým receptem. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři nebo oběd a určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho dnes a užijte si lahodnou kombinaci krémové rýže, plnotučných hub a aromatického uzeného masa.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (šampiňóny, sušené houby nebo libovolné jiné druhy)
- 100g uzeného masa (šunky, klobásy apod.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce sýra (parmezán, grana padano)
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme nakrájené houby a uzené maso a necháme chvíli restovat.
- Přidáme rýži a krátce promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
- Postupně zalijeme vývarem nebo vodou a necháme vařit, občas promícháváme.
- Když je rýže měkká a všechna tekutina vsáknuta, odstavíme z ohně.
- Přidáme máslo, sýr a nasekanou petrželku a promícháme.
- Podáváme posypané sýrem a čerstvě mletým pepřem.