25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské risotto s houbami a šunkou! Tento recept vás okouzlí kombinací krémové rýže, aromatických hub a lahodné šunky. Ideální pokrm pro všechny milovníky tradiční italské kuchyně. Zkuste ho dnes a užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 200 g hříbků (čerstvé nebo sušené)
- 100 g uzené šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej, máslo
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Osmažte dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájenou šunku a houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a poduste ji do sklovata.
- Postupně zalévejte horkým vývarem a vínem, neustále míchejte a vařte na mírném ohni do zcela měkké rýže (cca 18 minut).
- Přidejte na kostky nakrájené máslo, nastrouhaný parmezán, osolte a opepřete podle chuti.
- Přiklopte poklicí a nechte odpočinout cca 5 minut.
- Po odpočinku můžete případně přidat ještě trochu vývaru nebo vína, pokud je risotto příliš suché nebo naopak příliš tekuté.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou a dalším kouskem parmezánu.