6. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šťavnatou kachnou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se hýčkat lahodným pokrmem s intenzivními chutěmi – Risottem s houbami a šťavnatou kachnou. Tento recept spojuje křehké zrno rýže s aromatickými houbami a bohatým masem kachny, vytvářející nezapomenutelnou kombinaci. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si skvělou chuťovou symfonii.

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 100ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300g hříbků
  • 400g kachních prsou
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekaného petrželového lístku
  • 600ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek a smažte dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou kachní prsa. Opečte je z obou stran dozlatova, osolte a opepřete.
  4. V hrnci ohřejte zeleninový vývar.
  5. K masu v pánvi přidejte nakrájené hříbky a rýži. Zmíchejte a zalijte bílým vínem.
  6. Za stálého míchání vařte, dokud rýže nevsákne veškeré množství bílého vína.
  7. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud rýže není měkká a krémová.
  8. Přidejte nasekaný petrželový lístek a promíchejte.
  9. Hotové risotto podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *