5. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a špetkou šafránu
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošné italské risotto s houbami a luxusní špetkou šafránu. Tohle lahodné jídlo jistě okouzlí vaše chuťové buňky! Naučte se připravit ho doma a překvapte své blízké skvělou večeří plnou chutí a vůní. S naším receptem na risotto s houbami a šafránem bude vaše kuchařská dovednost na výši.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 200 g smíchaných hub (např. žampiony, suchožrouti)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 špetka šafránu
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud neztratí většinu tekutiny.
  3. Přidejte rýži a restujte ji, dokud není skleněná.
  4. Postupně přilévejte horký vývar a neustále míchejte, dokud není rýže měkká a krémová (asi 18-20 minut).
  5. Přidejte šafrán namočený v troše horké vody, promíchejte a nechte louhovat 2-3 minuty.
  6. Na závěr dochuťte solí, pepřem a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *