5. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošné italské risotto s houbami a luxusní špetkou šafránu. Tohle lahodné jídlo jistě okouzlí vaše chuťové buňky! Naučte se připravit ho doma a překvapte své blízké skvělou večeří plnou chutí a vůní. S naším receptem na risotto s houbami a šafránem bude vaše kuchařská dovednost na výši.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 200 g smíchaných hub (např. žampiony, suchožrouti)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 špetka šafránu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud neztratí většinu tekutiny.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud není skleněná.
- Postupně přilévejte horký vývar a neustále míchejte, dokud není rýže měkká a krémová (asi 18-20 minut).
- Přidejte šafrán namočený v troše horké vody, promíchejte a nechte louhovat 2-3 minuty.
- Na závěr dochuťte solí, pepřem a ozdobte nasekanou petrželkou.