14. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a špeckem
zdroj: Recepty 24/7

Risotto s houbami a špeckem je lahodná a sýtá italská klasika, která zaručeně potěší chuťové buňky. Tento recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými houbami a šťavnatým špekem, díky čemuž vznikne dokonalá kombinace chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou večeři plnou chutí a vůně.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 100 g šunky
  • 200 g hub (např. žampióny)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte nakrájenou šunku a houby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud se nestane skleněnou.
  4. Postupně přilévejte horký vývar, aby se rýže postupně vařila. Míchejte pravidelně.
  5. Na závěr vmíchejte máslo, nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *