14. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto s houbami a špeckem je lahodná a sýtá italská klasika, která zaručeně potěší chuťové buňky. Tento recept kombinuje krémovou rýži s aromatickými houbami a šťavnatým špekem, díky čemuž vznikne dokonalá kombinace chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou večeři plnou chutí a vůně.
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 100 g šunky
- 200 g hub (např. žampióny)
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 600 ml zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nakrájenou šunku a houby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte, dokud se nestane skleněnou.
- Postupně přilévejte horký vývar, aby se rýže postupně vařila. Míchejte pravidelně.
- Na závěr vmíchejte máslo, nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí.