5. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a španělským klobásou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a španělskou klobásou. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Dejte své kuchařské dovednosti na zkoušku a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.

Suroviny:

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hříbků
  • 100g španělské klobásy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou španělskou klobásu a hříbky a smažte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte ji, dokud nebude skleněná.
  4. Přilijte víno a nechte vypařit.
  5. Postupně přilévejte horký vývar, vždy až po jeho kompletním absorbování.
  6. Když je rýže uvařená, vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte posypané nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *