5. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a španělskou klobásou. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Dejte své kuchařské dovednosti na zkoušku a připravte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g hříbků
- 100g španělské klobásy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 700ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvá petrželka na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájenou španělskou klobásu a hříbky a smažte dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud nebude skleněná.
- Přilijte víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký vývar, vždy až po jeho kompletním absorbování.
- Když je rýže uvařená, vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!