15. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a krémové domácí risotto s houbami a šalotkou. Tento recept je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně, kteří si rádi dopřejí lahodnou a sýtou večeři. S autentickou kombinací chuti hříbků, šalotky a parmazánu si jistě vychutnáte každé sousto. Postup je jednoduchý a rychlý, tak si připravte tuto lahodnou pochoutku ještě dnes!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (např. žampióny nebo sušené houby)
- 1 střední šalotka
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g Parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou šalotku.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a nechte je krátce osmahnout.
- Poté přidejte rýži a za stálého míchání restujte až do vykřupnutí zrna.
- Postupně přilévejte horký vývar a vařte risotto asi 18–20 minut, dokud není rýže měkká a krémová.
- Na závěr vmíchejte máslo a strouhaný Parmezán, osolte a opepřete podle chuti.
- Servírujte horké posypané čerstvou nasekanou petrželkou.