26. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na krémové a bohaté risotto s houbami a šalotkou. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro milovníky plnotučných chutí a jemných aromatických vůní. Vyzkoušejte náš recept a připravte si lahodné risotto jako šéfkuchař!
Suroviny
- 200g rýže Arborio
- 200g smíšených hub (žampiony, sušené houby)
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 1 lžíce olivového oleje
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nasekaný česnek a šalotku.
- Přidáme pokrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud neabsorbuje olej.
- Zalijeme vínem a necháme chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
- Postupně přiléváme horký vývar, za stálého míchání, dokud rýže nezměkne.
- Nakonec vmícháme máslo, osolíme, opepříme a podáváme s nasekanou petrželí.