21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s houbami a šafránem. Tento recept kombinuje plné aroma žampionů a šťavnaté rýžové zrnka s luxusním šafránem, aby vám poskytl skvělou chuťovou expozici. Vychutnejte si tuto lahůdku plnou chuti a vůně.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 200g smažených hub (žampiony, sušené houby apod.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,1g šafránu
- 750ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
- Podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přidáváme horký vývar a vaříme za stálého míchání asi 18 minut.
- Přidáme na drobno nakrájené houby a šafrán.
- Mícháme, dokud je rýže propvařená a krémová.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekanou petrželkou.