21. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šafránem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s houbami a šafránem. Tento recept kombinuje plné aroma žampionů a šťavnaté rýžové zrnka s luxusním šafránem, aby vám poskytl skvělou chuťovou expozici. Vychutnejte si tuto lahůdku plnou chuti a vůně.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 200g smažených hub (žampiony, sušené houby apod.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,1g šafránu
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na oleji.
  2. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
  3. Podlijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
  4. Postupně přidáváme horký vývar a vaříme za stálého míchání asi 18 minut.
  5. Přidáme na drobno nakrájené houby a šafrán.
  6. Mícháme, dokud je rýže propvařená a krémová.
  7. Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujeme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *