20. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a šafránem. Tento recept vám přinese bohatou chuť hříbků a jemnou vůni šafránu ve spojení s krémovou texturou rýže. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g hub (např. žampiony)
- Šafránové vlákno
- Máslo
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Parmezán (opcionálně)
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a dusíme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme ji osmahnout.
- Postupně zalijeme horkým vývarem, přidáme šafrán a dochutíme solí a pepřem.
- Vaříme při mírném ohni a občasné míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar a není měkká (asi 15-20 minut).
- Případně můžeme přidat nastrouhaný parmezán a zamíchat.
- Servírujeme horké s dalším parmezánem posypáním.