1. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné risotto s houbami a rukolou, které se rychle připraví a skvěle chutná. Tato směs křehké rukoly a aromatických hub je skvělou kombinací na výrazné a zároveň lehké jídlo. S naším receptem Vám risotto zaručeně povede!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 500 g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 150 ml bílého vína
  • 1 l hovězího vývaru
  • 100 g parmezánu
  • rukolou
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené houby a osmahněte do měkka.
  4. Přidejte rýži a nechte chvíli opéct.
  5. Zalijte bílým vínem a vařte do úplného vypaření.
  6. Postupně podle potřeby přilévejte hovězí vývar a vařte do měkka.
  7. Přidejte strouhaný parmezán a promíchejte.
  8. Přidejte rukolu a promíchejte.
  9. Osolte a opepřete podle chuti.
  10. Hotové risotto podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *