22. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si tento skvělý recept na krémové a lahodné risotto s houbami a čerstvými ředkvičkami. Jedinečná kombinace chutí, která vás rozhodně nadchne! Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si zdravé a lahodné jídlo doma. Vyzkoušejte!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g smíšených hub (např. žampiony, sušené houby)
- 1 balíček ředkviček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 600ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené houby a restujeme do měkka. Nakonec osolíme a opepříme.
- Přidáme rýži a krátce restujeme, dokud rýže nezačne sklovatět. Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby rýže neucházela.
- Když je rýže měkká a krémová, přidáme máslo, nastrouhaný parmezán a nakrájené ředkvičky. Promícháme a dochutíme podle chuti.
- Risotto je hotové a můžeme podávat posypané čerstvými bylinkami nebo dalším parmazánem.