26. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a sýté risotto s houbami a pórkem! Tento tradiční italský pokrm připravíte snadno a rychle doma. Kombinace krémové rýže s aromatickými houbami a lahodným pórkem vám jistě zaručí skvělý gastronomický zážitek. Sledujte náš recept a užijte si chutný večeři plnou lahodného, bohatého a uvolňujícího rizotta.
Suroviny:
- 250g arborio rýže
- 200g hříbků
- 200g pórkového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 750ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- sůl, pepř, petržel na dochucení
- parmezán na posypání
Postup:
- Na pánev rozehřejte olivový olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a mletý česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené houby a pokračujte v míchání, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájený pórek a restujte dalších pár minut.
- Přidejte arborio rýži a za stálého míchání nechte rýži do sklovata začít lehce ruměnit.
- Přidejte bílé víno a vařte, dokud víno nepohlcuje.
- Po lžících přilijte zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud není rýže napůl uvařená.
- Na závěr přidejte nasekanou petržel a ochutnejte solí a pepřem.
- Servírujte na talíře a posypte strouhaným parmazánem.