4. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské risotto s houbami a pestem doma! Tento recept vás jistě nadchne svou bohatou chuťovou paletou a jednoduchou přípravou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ukažte svým blízkým, jak dokážete připravit skvělé jídlo plné aroma a lahodných chutí.
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 100g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml zeleninového vývaru
- Sůl, pepř
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené houby a necháme je chvíli restovat, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži na risotto a necháme ji chvíli orestovat, aby se zasklila.
- Postupně zalijeme horkým vývarem a vaříme za občasného míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přilijeme máslo a promícháme, dokud se nerozpustí.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
- Risotto podáváme posypané nasekanou petrželkou a můžeme ho doplnit o čerstvý pesto. Dobrou chuť!