19. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a pažitkou
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ⁢s houbami⁤ a pažitkou je‍ lahodná italská specialita plná bohatých ⁤chutí. Tento recept vás naučí, jak připravit krémové a aromatické risotto s houbami a pažitkou. Vyzkoušejte⁤ tento jednoduchý a chutný pokrm doma a užijte⁣ si skvělou večeři plnou lahodných vůní. ⁤

Suroviny

  • 200g​ rýže arborio
  • 200g smíšených hub (žampiony, sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1⁣ lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce nasekaného⁤ pažitky
  • 1 l kostky ⁢zeleninového vývaru
  • 400ml vody
  • 50ml bílého vína
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • parmezán‍ (volitelně)

Postup

  1. Na ⁣pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej a osmahneme na⁢ drobné kostičky nakrájenou cibuli ⁣a prolisovaný ‌česnek.
  2. Přidáme očištěné⁣ a⁢ nakrájené houby a‌ restujeme, dokud ⁢nezměknou.
  3. Přidáme ‌rýži ​arborio a restujeme do sklovita.
  4. Přilijeme bílé⁣ víno a necháme vyvařit.
  5. Postupně​ přiléváme vývar a ⁣vodu, stále mícháme a vaříme do změknutí rýže (asi 18-20 ​minut).
  6. Přidáme nastrouhaný parmezán a⁢ nasekanou pažitku.
  7. Ochutnáme solí a⁢ pepřem a podáváme posypané nasekanou čerstvou ⁤pažitkou a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *