14. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné italské risotto s houbami a parmezánem. Chuťově bohatá kombinace hríbů, krémové rýže a lahodného sýra parmezánu vám zaručeně zvedne náladu. Naučte se, jak připravit toto lahodné jídlo a okořenit svou kuchyň novým a chutným receptem!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100g šťavnatého parmezánu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce čerstvé petrželky na ozdobu
- 1 lžíce bílého vína
- 1 l vařícího vývaru (hovězí nebo zeleninového)
- sůl, pepř, tymián
Postup
- Na pánvi si lehce orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte rýži a nechte ji zesklovatět.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký vývar a pořád míchejte, ať se rýže nepřipálí.
- Mezitím si nakrájejte houby a orestujte je na másle.
- Když je rýže měkká, přidejte houby do rizota a promíchejte.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí, pepřem a tymiánem.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.