17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné risotto s houbami a parmezánem. Tento pokrm je skvělou kombinací plnotučného rýže, aromatických hub a lahodného sýra. S jednoduchým postupem a chutnými surovinami si připravíte skvělou večeři pro celou rodinu. Zamilujete si tuto italskou lahůdku!
Suroviny
- 200 g rýže arborio
- 100 g čerstvých hub (např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a necháme je zhmotnět.
- Přidáme rýži a za občasného míchání necháme chvilku restovat, dokud rýže nezezlátne.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a rýži vaříme do změknutí, občas mícháme.
- Nakonec vmícháme máslo a nastrouhaný parmazán, dochutíme solí a pepřem.
- Risotto podáváme posypané parmazánem a pokud máme, ozdobené čerstvým tymiánem.