17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‍náš recept​ na lahodné risotto⁢ s⁤ houbami a parmezánem. Tento pokrm⁤ je skvělou kombinací⁢ plnotučného​ rýže, ​aromatických hub ⁢a lahodného sýra. S jednoduchým postupem a⁣ chutnými surovinami si připravíte skvělou večeři ⁢pro celou rodinu.⁢ Zamilujete si tuto italskou lahůdku!

Suroviny

  • 200 g rýže arborio
  • 100 g čerstvých hub‍ (např. žampióny)
  • 1​ cibule
  • 2 ⁣stroužky ⁤česneku
  • 1 l ‌zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 50 g parmazánu
  • sůl, ​pepř, ⁣olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme ⁣olivový olej a osmahneme ‌na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby ‍a​ necháme je zhmotnět.
  3. Přidáme⁤ rýži a za ⁢občasného míchání necháme chvilku restovat, dokud rýže nezezlátne.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a rýži vaříme do změknutí, občas mícháme.
  5. Nakonec ⁤vmícháme máslo⁤ a nastrouhaný parmazán, dochutíme solí a pepřem.
  6. Risotto podáváme ⁤posypané parmazánem a pokud máme, ozdobené ⁣čerstvým tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *