24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a parmazánem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a syté italské risotto s houbami a parmazánem! Tento recept kombinuje krémovou rýži s grilovanými houbami a štědro posypaným parmazánem pro dokonalou chuťovou explozi. Ideální volba pro večeři plnou chuti a elegance. Zkuste tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 60g parmazánového sýra
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud nezhnědnou.
  3. Přidejte rýži a nechte ji krátce osmahnout, aby absorbovala olej.
  4. Na střední teplotě postupně přilijte víno a nechte chvíli vařit, dokud alkohol nevypaří.
  5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, za stálého míchání vařte do měkka.
  6. Přidejte na kostičky nastrouhaný parmazánový sýr a promíchejte do hladka.
  7. Risotto dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a s dalším kroužkem parmazánu nastrouhaným na povrch.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *