24. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a syté italské risotto s houbami a parmazánem! Tento recept kombinuje krémovou rýži s grilovanými houbami a štědro posypaným parmazánem pro dokonalou chuťovou explozi. Ideální volba pro večeři plnou chuti a elegance. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g hub (např. žampiony)
- 60g parmazánového sýra
- 750ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud nezhnědnou.
- Přidejte rýži a nechte ji krátce osmahnout, aby absorbovala olej.
- Na střední teplotě postupně přilijte víno a nechte chvíli vařit, dokud alkohol nevypaří.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, za stálého míchání vařte do měkka.
- Přidejte na kostičky nastrouhaný parmazánový sýr a promíchejte do hladka.
- Risotto dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou a s dalším kroužkem parmazánu nastrouhaným na povrch.