26. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte dokonalý recept na lahodné a sýté‍ risotto, určitě⁢ vás ⁢tento‌ recept ‌na⁤ „Risotto ‌s⁢ houbami a parmazánem“ nadchne. ​Tato ‍italská specialita ​spojuje pikantní houby ‌s lahodným parmazánem do jednoho ⁢jedinečného pokrmu. Připravit ho je snadné a výsledek se‍ vyplatí. Vyzkoušejte tento recept na ⁢večeři ⁣a ⁣zaručeně​ si ho zamilujete.

Suroviny

  • 200 ‌g rýže na ⁤risotto
  • 200‌ g‍ hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 500 ​ml ​zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g ‌parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvý petržel na⁤ ozdobu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Huby​ očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli a česnek nakrájejte ‌najemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový ⁢olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek⁣ a houbky​ a smažte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte ‍rýži a promíchejte, aby ‍se rýže obalila olejem. Smažte 2-3 minuty, dokud ⁤rýže ⁤nezezlátne.
  4. Přilijte víno a vařte za stálého míchání, ⁤dokud víno ​nezmizí.
  5. Postupně přilévejte ​horký​ vývar ‌a míchejte, dokud se⁤ rýže nenasaje tekutinou. Poté⁣ přilijte⁣ další dávku ‍vývaru. Pokračujte, dokud není rýže ⁣měkká, ale stále lehce⁤ al dente. To ‌by mělo trvat přibližně 20 minut.
  6. Přidejte na kostičky nakrájený​ parmazán a promíchejte,⁢ dokud se sýr nerozpustí‍ a risotto nezíská krémovou konzistenci.
  7. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte‍ posypané nasekanou​ petrželkou a podávejte ​ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *