1. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na klasické italské jídlo – lahodné risotto s houbami a krevetami. Tento pokrm je bohatý na chutě a jemnou texturu, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte jednoduchý postup a dopřejte si lahodnou večeři plnou přírodních ingrediencí.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g hub (např. žampióny)
- 200g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej, máslo
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampióny a krevety a orestujeme je dozlatova.
- Přidáme rýži a restujeme ji, dokud není sklenutá.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidáme na kousky nastrouhaný parmazán, vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.