4. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s houbami a kozím sýrem, které vám okoření vaši kuchařskou rutinu. Tento recept je skvělým spojením plnotučného kozího sýru a houbové lahůdky, které doplní chuťový zážitek. Zaručeně si ho zamilujete!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g smažených hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 100g kozího sýra
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud není skleněná.
- Po zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme horký vývar a neustále mícháme, dokud není rýže měkká a krémová (cca 18-20 minut).
- Přidáme smažené houby a nastrouhaný kozí sýr, promícháme a necháme krátce provařit.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.