6. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a sýté risotto s houbami a fazolemi! Tento recept je plný chutí a zaručeně vás zahřeje i v nejchladnějších dnech. Zamilujete si kombinaci krémové rýže, aromatických hub a vláčných fazolí. Nechte se unést tímto skvělým jídlem!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g smíchaných hub (žampiony, sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g fazolí
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvé bylinky na dochucení (petržel, tymián)
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme houby a mícháme, dokud nezezlátnou.
- Přidáme rýži a podlijeme vínem. Necháme vypařit.
- Postupně zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
- Přidáme fazole a promícháme.
- Za stálého míchání přidáváme máslo, až vytvoříme krémovou konzistenci.
- Přidáme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem.