5. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným italským pokrmem – domácím risottem s aromatickými houbami a sladkou cibulí. Tento recept vám přinese chuťový zážitek plný bohatých chutí a lahodných kombinací. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 200 g hub (žampiony, sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme do měkka.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud se zrna rýže neprosklí.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme do měkka, občas mícháme.
  6. Přisolíme, opepříme a na závěr vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku.
  7. Servírujeme posypané čerstvým pepřem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *