6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a cibulí.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s houbami a cibulí, které vašim chuťovým buňkám náležitě zatrénuje! S vůní čerstvých bylinek a koření se stane tato jednoduchá a chutná večeře nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. Připravte si tento lahodný pokrm a ukažte svůj kulinářský um při vaření tradiční italské speciality.

Suroviny:

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 100g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme je do změknutí.
  3. Přidáme máslo a rýži a krátce restujeme, dokud rýže nezezlá.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
  5. Postupně přiléváme horký vývar, za stálého míchání vaříme, dokud není rýže měkká a krémová.
  6. Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Risotto necháme krátce odstát a podáváme posypané parmezánem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *