6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s houbami a cibulí, které vašim chuťovým buňkám náležitě zatrénuje! S vůní čerstvých bylinek a koření se stane tato jednoduchá a chutná večeře nezapomenutelným gastronomickým zážitkem. Připravte si tento lahodný pokrm a ukažte svůj kulinářský um při vaření tradiční italské speciality.
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 700ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 100g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme je do změknutí.
- Přidáme máslo a rýži a krátce restujeme, dokud rýže nezezlá.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přiléváme horký vývar, za stálého míchání vaříme, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Risotto necháme krátce odstát a podáváme posypané parmezánem a nasekanou petrželkou.