27. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s houbami a červeným vínem. Tento recept kombinuje křehkou rýži s aromatickými houbami a bohatou chutí červeného vína. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně, který si zamilují celá rodina. Sledujte náš jednoduchý návod a uvařte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 200g krájených hub (např. žampióny, hřiby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže Arborio
- 150ml červeného vína
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- sůl, pepř, olivový olej
- parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži Arborio a smažíme na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje olej.
- Přilijeme červené víno a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme, dokud rýže není měkká a krémovitá (cca 18-20 minut).
- Přidáme máslo a promícháme, dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokud máme rádi sýr, můžeme přidat nastrouhaný parmezán.
- Servírujeme horké a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo dalšími houbami.