27. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s houbami a červeným vínem. Tento recept kombinuje křehkou rýži s aromatickými houbami a bohatou chutí červeného vína. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně, který si zamilují celá rodina. Sledujte náš jednoduchý návod a uvařte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 200g krájených hub (např. žampióny, hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže Arborio
  • 150ml červeného vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • sůl, pepř, olivový olej
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rýži Arborio a smažíme na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje olej.
  4. Přilijeme červené víno a necháme vypařit alkohol.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme, dokud rýže není měkká a krémovitá (cca 18-20 minut).
  6. Přidáme máslo a promícháme, dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Pokud máme rádi sýr, můžeme přidat nastrouhaný parmezán.
  8. Servírujeme horké a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo dalšími houbami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *