23. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a lahodné risotto s houbami je dokonalým jídlem pro milovníky italské kuchyně. Tento recept vás ⁣zaručeně nadchne ⁣aromatem čerstvých hub a křehkostí⁣ vařené ⁢rýže. ‍Připravte si tento plnohodnotný ​pokrm, který může být ideální hlavní jídlo nebo dokonalý příloha k masu. ⁢Sledujte naše jednoduché kroky a během chvíle se můžete těšit na skvělou chuť italského ​risotta s houbami.

Suroviny

  • 300 g rýže Arborio
  • 500 g ​hub (např. žampióny, šitake)
  • 1 ⁢cibule
  • 2⁢ stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 l lžíce bílého vína
  • 1 ⁢l vývaru ⁣(hovězího nebo zeleninového)
  • mletý⁢ černý pepř
  • sůl
  • parmezánový sýr na posypání

Postup

  1. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a ​nasekejte na jemno.
  3. V rendlíku zahřejte‌ olivový⁢ olej a přidejte máslo.
  4. Přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
  5. Přidejte houby​ a osmažte je dozlatova.
  6. Přidejte rýži a restujte ji 1-2 minuty, dokud není skleněná.
  7. Přidejte bílé ‌víno a za stálého míchání vařte, dokud⁣ alkohol neodpaří.
  8. Postupně přidávejte vývar lžíce po lžíci a vařte na středně silném ohni, dokud se rýže nenasaje a tekutina není téměř⁣ vstřebána.
  9. Při vaření rýže můžete přidávat postupně ‌více vývaru, až bude rýže al⁢ dente, čili ​lehce křupavá, ale stále s jemnou vnitřní strukturou.
  10. Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
  11. Ochutnejte a případně dochuťte solí ⁢a mletým ​černým ⁣pepřem.
  12. Podávejte ‌posypané nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *