14. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Risotto s houbami je lahodný a aromatický pokrm, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalé italské risotto s bohatou a plnou houbami. S použitím čerstvých hub, vývaru a parmazánu získá risotto bohatou a krémovou konzistenci, která se rozplyne na vašem jazyku. Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo zkušený kuchař, tento pokrm je jednoduchý k přípravě a ohromí vaše rodinu a přátele. Vyzkoušejte tento recept na risotto s houbami a poznáte, proč je to jeden z nejoblíbenějších italských pokrmů na světě.

Risotto s houbami

Suroviny

  • 300g rýže arborio
  • 200g hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 50 g parmezánu
  • 30 g másla
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené houby a nechte je osmahnout.
  4. Přidejte rýži a promíchejte tak, aby se rýže dostala mezi houby.
  5. Zalijte bílým vínem a nechte alkohol vypařit.
  6. Postupně přidávejte zeleninový vývar po hrstech, za stálého míchání.
  7. Po asi 20 minutách by měla být rýže měkká, ale stále lehce křupavá.
  8. Přidejte na kostičky nakrájené máslo, strouhaný parmezán a tymián.
  9. Důkladně promíchejte a ochutnejte. Případně dosolte a dochuťte pepřem.
  10. Risotto podávejte teplé a můžete jej ozdobit čerstvými bylinkami nebo parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *