21. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hlívou ustricovou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné risotto s ustricovou hlívou, které je plné bohaté chuti mořských plodů. Tento recept je ideální pro milovníky mořských pokrmů a určitě vám zaručí dokonalou kombinaci krémové rýže a sladké ustrice. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělé jídlo plné aromatu a lahodné chuti.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hlívy ustricové
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • čerstvý petržel
  • olivový olej
  • soľ, korení

Postup

  1. Nejprve si očistěte a nakrájejte hlívy ustricové na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek jemně nadrobe sekané osmahneme na olivovém oleji ve vyšší kastrolu.
  3. Přidáme rýži na risotto a necháme ji promíchat s cibulí a česnekem, dokud není sklenutá.
  4. Zalijeme rýži bílým vínem a necháme vše vyvařit.
  5. Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme 15-20 minut nebo dokud není rýže měkká.
  6. Přidáme nakrájené hlívy ustricové a necháme vařit dalších 5 minut.
  7. Na závěr přidáme máslo, nasekaný čerstvý petržel a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Risotto podáváme ihned, můžeme posypat nastrouhaným sýrem Parmezán.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *