25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s černými lanýži
zdroj: Recepty 24/7

Risotto s černými lanýži je lahodným pokrmem, který si zamilují všichni milovníci​ italské kuchyně. Tento recept kombinuje křehké a aromatičké zrna rýže s luxusní chutí černých⁤ lanýžů. S ⁣přídavkem čerstvého tymiánu a lahodného parmezánu se jedná o jedinečnou a lahodnou kombinaci chutí. Připravte si ⁤tento exkluzivní pokrm a ‍přenesete⁣ se na okamžik do atmosféry italské trattorie.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 1 lžíce sušených černých lanýžů
  • 500⁤ ml zeleninového vývaru
  • 50 g parmezánu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte⁤ na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nejsou cibule zlatavé.
  2. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže obalila tukem. Smažte‌ asi 2 minuty, ⁣dokud se rýže nestane sklovitou.
  3. Přidejte bílé víno a nechte vařit, dokud víno téměř nezmizí. Přidejte ‌sušené lanýže.
  4. Postupně za stálého míchání přilévejte zeleninový ⁣vývar, přibližně po 100 ml, až bude rýže měkká a vaření bude trvat celkem asi 20 minut. Můžete přidat ‍více vývaru, pokud je potřeba.
  5. Když je risotto hotové, přidejte nadrobno nastrouhaný parmezán a sůl ⁣a pepř podle chuti.
  6. Před podáváním nechte risotto chvíli odpočinout. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *