15. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto milanese
zdroj: Recepty 24/7

Milánské risotto je tradiční italské jídlo, které se vyznačuje krémovou konzistencí a intenzivním ochucením šafránem. Naučte se připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a překvapte své blízké neodolatelnou kombinací rýže, másla, cibule, bílého vína a parmazánu. S naším receptem na risotto milanese si užijete skvělou chuťovou explozi! Suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300g rýže Arborio
  • 100ml bílého vína
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g strouhaného parmazánu
  • šafrán
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud skloňuje.
  3. Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit. Postupně přiléváme zeleninový vývar a stále mícháme.
  4. Když je rýže téměř uvařená, přidáme šafrán namočený ve vroucí vodě.
  5. Přimícháme parmazán, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Podáváme horké a ozdobíme několika šafránovými nitěmi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *