24. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto alla Milanese s hovězím masem je lahodné italské pokrm, který se skládá z rýže vařené výhradně v hovězím vývaru s přídavkem šafránu pro intenzivní barvu a vůni. Tento recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně vás okouzlí svou lahodnou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte své chuťové buňky na pořádný zážitek!
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 500ml hovězího vývaru
- 100g hovězího masa (na kosti)
- 1 cibule
- 50g másla
- 1 lžička šafránu
- 50g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte cibuli a osmahněte na rozehřátém másle.
- Přidejte hovězí maso a restujte, dokud získá pěknou hnědou barvu.
- Přidejte rýži a restujte, dokud se rýže neprosvítí.
- Přisypte šafrán a zalijte hovězím vývarem.
- Vše vařte, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
- Přidejte na kostičky nakrájený parmezán a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané čerstvým petrželem.