25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na slavné italské jídlo – krémové a lahodné Risotto alla milanese! Připravte si tento tradiční pokrm s rýží, šafránem a parmazánem a dopřejte si skvělou chuť Itálie přímo v pohodlí vaší kuchyně. S námi je příprava risotta snadná a rychlá, tak neváhejte a začněte vařit!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- 1 l hovězího vývaru
- 0,1 g šafránu (2-3 špetky)
- 70 g parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rýži a za občasného míchání smažte dozlatova.
- Přidejte šafrán zalité vývarem a nechte vařit do změknutí rýže, občas míchejte.
- Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
- Po stažení z ohně nechte 3 minuty odpočinout a podávejte.