25. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto alla milanese
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na slavné italské jídlo – krémové a lahodné Risotto alla milanese! Připravte si tento tradiční pokrm s rýží, šafránem a parmazánem a dopřejte si skvělou chuť Itálie přímo v pohodlí vaší kuchyně. S námi je příprava risotta snadná a rychlá, tak neváhejte a začněte vařit!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g másla
  • 1 l hovězího vývaru
  • 0,1 g šafránu (2-3 špetky)
  • 70 g parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte najemno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte rýži a za občasného míchání smažte dozlatova.
  3. Přidejte šafrán zalité vývarem a nechte vařit do změknutí rýže, občas míchejte.
  4. Přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Po stažení z ohně nechte 3 minuty odpočinout a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *