13. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto alla carbonara je svěží a krémové italské jídlo, které spojuje výrazné chutě šunky, sýra a vajec s lahodným rýžovým základem. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm doma a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek! Navštivte naše stránky a objevte tento jednoduchý receptřecept, který vás zaručeně nadchne. Buon appetito!
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 100g pancetty
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50g parmezánu
- 2 vejce
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmažte pancettu do křupava.
- Přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte do změknutí.
- Na jiné pánvi osmahněte arborio rýži do sklovata.
- Po chvilce přilijte horký vývar, aby rýže dobře vsákla, a vařte do měkka.
- Do rýže vmíchejte smaženou pancettu s cibulí a česnekem.
- V misce smíchejte nastrouhaný parmezán s vejci.
- Přidejte směs parmezánu a vajec do rýže a promíchejte do zhoustnutí.
- Pokud je vše nahoře, ozdobte parmezánem a čerstvým pepřem.