8. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto al limone a zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Risotto al limone a zelenina je lahodná italská pokrm plný citrusové svěžesti a barevné zeleniny. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček italskými lahůdkami. Sledujte tento recept a užijte si chutnou kombinaci rýže, citronu a zeleniny.

Suroviny

  • 250 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 1 citron
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • Čerstvá petrželka
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a na kolečka nakrájené mrkve. Orestujeme do změknutí.
  3. Přidáme rýži Arborio a krátce restujeme, dokud rýže nezaskočí.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar a za občasného míchání vaříme, dokud rýže nenasaje veškerou tekutinu.
  5. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a šťávu z jednoho citronu. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Před podáváním vmícháme na jemno nasekanou petrželku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *