8. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto al limone a zelenina je lahodná italská pokrm plný citrusové svěžesti a barevné zeleniny. Naučte se, jak jednoduše připravit tento lahodný pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček italskými lahůdkami. Sledujte tento recept a užijte si chutnou kombinaci rýže, citronu a zeleniny.
Suroviny
- 250 g rýže Arborio
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 cuketa
- 2 mrkve
- 1 citron
- 700 ml zeleninového vývaru
- Čerstvá petrželka
- Olivový olej
- Sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a na kolečka nakrájené mrkve. Orestujeme do změknutí.
- Přidáme rýži Arborio a krátce restujeme, dokud rýže nezaskočí.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a za občasného míchání vaříme, dokud rýže nenasaje veškerou tekutinu.
- Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a šťávu z jednoho citronu. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním vmícháme na jemno nasekanou petrželku.