19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na italské risotto al limone s jemně grilovaným kouskem kuřecího masa. Limetková vůně a svěžest citronové šťávy dodají tomuto pokrmu jedinečnou chuť. Nechte se unést kombinací lahodného rýže a křupavého kuřecího masa ve spojení s osvěžující kyselostí citrusů. Bon appétit!
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 500g kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 2 citrónů
- loupaná kůra z 1 citrónu
- 900ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- 100g parmazánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi smažte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osmažte je z obou stran dozlatova. Pak vyndejte z pánve a nechte odpočinout.
- Do pánve přidejte arborio rýži a restujte ji do sklovata.
- Přilijte bílé víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a neustále míchejte, dokud rýže nezměkne.
- Přidejte zpět kuřecí maso a promíchejte s loupanou kůrou a šťávou z citronů.
- Přidejte na kostičky nasekaný parmazán a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Po chvíli odstavte a nechte chvilku odpočinout. Podávejte teplé.