11. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghiřådej até små ringospšíky
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohaté italské rizoto s houbami připravené dle tradiční receptury. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný aromatu a lahodné textury. S receptem „Risotto ai funghi“ si jednoduše dopřejete kulinářský zážitek přímo z Itálie.

Suroviny

  • 200 g říčních kapesníků
  • 250 g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  3. Přidejte na kostky nakrájené říční kapesníky a krátce orestujte.
  4. Přidejte rýži na risotto a restujte také krátce, dokud se nestane skleněnou.
  5. Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud alkohol zcela nevyprchá.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání nechte rýži absorbovat tekutinu.
  7. Pokračujte v přidávání vývaru, dokud není rýže měkká a krémová.
  8. Přidejte na kostky nastrouhaný parmezán a promíchejte do hladké konzistence.
  9. Osolte, opepřete a přidejte nasekanou petržel na konečnou dochucení.
  10. Servírujte horké a můžete posypat dalším parmezánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *