11. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohaté italské rizoto s houbami připravené dle tradiční receptury. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný aromatu a lahodné textury. S receptem „Risotto ai funghi“ si jednoduše dopřejete kulinářský zážitek přímo z Itálie.
Suroviny
- 200 g říčních kapesníků
- 250 g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 ml bílého vína
- 700 ml zeleninového vývaru
- 100 g parmezánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené říční kapesníky a krátce orestujte.
- Přidejte rýži na risotto a restujte také krátce, dokud se nestane skleněnou.
- Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud alkohol zcela nevyprchá.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání nechte rýži absorbovat tekutinu.
- Pokračujte v přidávání vývaru, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidejte na kostky nastrouhaný parmezán a promíchejte do hladké konzistence.
- Osolte, opepřete a přidejte nasekanou petržel na konečnou dochucení.
- Servírujte horké a můžete posypat dalším parmezánem. Dobrou chuť!