21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghičeřený parmezánřímský kořením.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na italské risotto ai funghi s čerstvě nasekaným pařezánem a kořením. Tento pokrm plný chutí je ideální pro milovníky hub a italské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 200 g směsi hub (žampiony, bedla, hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g parmezánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, sušený tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené houby a restujte je, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži na risotto a promíchejte tak, aby se zahřála.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, aby se rýže postupně vařila. Míchejte občas.
  5. Když je rýže měkká, přidejte nastrouhaný parmezán a promíchejte.
  6. Okořeňte solí, pepřem a sušeným tymiánem podle chuti.
  7. Servujte hned, dokud je jídlo horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *