22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi recetto.
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai funghi recept: Skvělý italský recept na krémové houbové risotto, které je ideální pro milovníky hřibů a jiných druhů hub. Jednoduchý a lahodný pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného jídla!

Suroviny

  • 300g arborio rýže
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, čerstvý petržel

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme je, dokud nezezlátnou.
  3. Přisypeme rýži a necháme ji chvíli podusit, dokud nezačne sklovatět.
  4. Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  5. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a mícháme, dokud rýže všechnu tekutinu nenaprstí.
  6. Přidáme na drobno nasekanou petržel a nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme chvíli odstát pod pokličkou.
  7. Můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *