22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai funghi recept: Skvělý italský recept na krémové houbové risotto, které je ideální pro milovníky hřibů a jiných druhů hub. Jednoduchý a lahodný pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného jídla!
Suroviny
- 300g arborio rýže
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme je, dokud nezezlátnou.
- Přisypeme rýži a necháme ji chvíli podusit, dokud nezačne sklovatět.
- Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a mícháme, dokud rýže všechnu tekutinu nenaprstí.
- Přidáme na drobno nasekanou petržel a nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme chvíli odstát pod pokličkou.
- Můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti a podávat.