30. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai funghi je klasický italský pokrm plný lahodných hubových chutí. Tento recept na italské houbové risotto vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Podmanivá kombinace krémové rýže, aromatických hub a česneku je ideální pro milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte tento lahodný recept a přenesete se rovnou do italské kuchyně!
Suroviny
- 200g rýže (ideálně arborio)
- 200g směsi hub podle preferencí (např. žampiony, suchožrouti)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmezánu
- Sůl, pepř, petržel (k dochucení)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmažte na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte rýži a smažte, dokud se zrnka nerozjasní.
- Zalijte víno a nechte vařit, dokud většina nevyvře.
- Postupně přidávejte zeleninový vývar, nechávejte vařit a občas promíchejte, dokud se rýže nezměkne.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a nechte vařit dalších pár minut.
- Za stálého míchání přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Servírujte horké a ozdobte několika lístky petržele.