22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi cotto al vino.
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai funghi cotto al vino je italské rizoto s houbami vařené ve víně. Tento lahodný pokrm je plný bohatých, houbových chutí a jemného aroma vína. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tento lahodný pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček italskou klasikou.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 500g žampiónů, nakrájených
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • čerstvě nasekaná petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme nakrájené žampióny a restujeme, dokud neztratí vodu.
  3. Přilijeme víno a necháme ho zredukovat.
  4. Přidáme rýži a promícháme, než se celá rýže obalí olejem.
  5. S postupným přidáváním vývaru vaříme rýži do měkka, občas promícháváme.
  6. Přidáme máslo, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a promícháme.
  7. Nežijeme od plotny a necháme odpočinout pod pokličkou 5 minut.
  8. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *