22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai funghi cotto al vino je italské rizoto s houbami vařené ve víně. Tento lahodný pokrm je plný bohatých, houbových chutí a jemného aroma vína. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tento lahodný pokrm doma a okořeňte svůj jídelníček italskou klasikou.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g žampiónů, nakrájených
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1/2 šálku bílého vína
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 4 šálky kuřecího vývaru
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- čerstvě nasekaná petrželka na ozdobení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájené žampióny a restujeme, dokud neztratí vodu.
- Přilijeme víno a necháme ho zredukovat.
- Přidáme rýži a promícháme, než se celá rýže obalí olejem.
- S postupným přidáváním vývaru vaříme rýži do měkka, občas promícháváme.
- Přidáme máslo, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a promícháme.
- Nežijeme od plotny a necháme odpočinout pod pokličkou 5 minut.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.