24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai Funghi a Parmezán.
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai Funghi a Parmezán je lahodný italský pokrm, který spojuje krémovou rýži s hříbky a parmazánem. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální pro večeři nebo oběd. Dejte si k této lahůdce sklenku dobrého vína a nechte se unést italskou kuchyní.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 500 g hub (šampiňóny, sušené houby apod.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, nasekaná petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme arborio rýži a necháme ji chvilku osmahnut.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
  5. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, neustále mícháme a přidáváme další vývar, dokud rýže není měkká.
  6. Přidáme na drobno nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *