24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai Funghi a Parmezán je lahodný italský pokrm, který spojuje krémovou rýži s hříbky a parmazánem. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální pro večeři nebo oběd. Dejte si k této lahůdce sklenku dobrého vína a nechte se unést italskou kuchyní.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 500 g hub (šampiňóny, sušené houby apod.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř, nasekaná petrželka
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme dozlatova.
- Přidáme arborio rýži a necháme ji chvilku osmahnut.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, neustále mícháme a přidáváme další vývar, dokud rýže není měkká.
- Přidáme na drobno nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou a ještě teplé.