26. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai funghi a parmazán je lahodný italský pokrm plný bohatých a krémových chutí. Tento recept kombinuje aromatické houby s dochuceným parmazánem a smetanovým rizottem, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- Olivový olej
- Sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- V pánvi si osmažíme cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme do změknutí.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
- Přilijeme víno a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme do měkka.
- Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Risotto necháme krátce odpočinout a podáváme. Dobrou chuť!