18. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto s houbami a masem je lahodné italské jídlo plné bohatých chutí. Vyzkoušejte náš recept na tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou kombinaci krémové rýže, aromatických hub a lahodného masa. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 250 g rýže na risotto
- 200 g žampionů
- 150 g salsiccie
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- čerstvý petržel a parmezán na dochucení
- sůl a pepř
- vývar
Postup
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme drobně.
- Salsicciu oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme máslo. Vložíme cibuli a česnek a restujeme dozlatova.
- Přidáme salsicciu a restujeme dozlatova.
- Přidáme žampiony a restujeme do měkka.
- Poté přidáme rýži a restujeme, dokud není sklenutá.
- Postupně přiléváme vývar a vaříme za občasného míchání cca 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
- Přidáme nasekanou petržel, smícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nastrouhaným parmazánem.