24. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi.
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai funghi je lahodné italské jídlo připravené z rýže a hub. Tato jednoduchá, ale chutná předkrmová varianta se stane vaším oblíbeným pokrmem. S naším receptem na Risotto ai funghi si připravíte dokonalé kulinářské dílo, které potěší vaše chuťové buňky. Užijte si bohatou a krémovou rýžovou pochoutku s lahodnými houbami a překvapte své blízké skvělým jídlem.

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 500g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte cibuli s česnekem.
  3. Přidejte nakrájené žampiony a restujte je, dokud nezměknou.
  4. Přidejte rýži a restujte ji krátce, dokud nebude skleněná.
  5. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar, až rýže absorbuje veškerou tekutinu.
  7. Mícháním a postupným přiléváním vývaru vařte risotto do měkké konzistence, asi 18-20 minut.
  8. Přidejte máslo a parmazán, promíchejte a ochutnejte solí a pepřem.
  9. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *