24. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai funghi je lahodné italské jídlo připravené z rýže a hub. Tato jednoduchá, ale chutná předkrmová varianta se stane vaším oblíbeným pokrmem. S naším receptem na Risotto ai funghi si připravíte dokonalé kulinářské dílo, které potěší vaše chuťové buňky. Užijte si bohatou a krémovou rýžovou pochoutku s lahodnými houbami a překvapte své blízké skvělým jídlem.
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 500g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte cibuli s česnekem.
- Přidejte nakrájené žampiony a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte ji krátce, dokud nebude skleněná.
- Zalijte vínem a nechte ho vyvařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, až rýže absorbuje veškerou tekutinu.
- Mícháním a postupným přiléváním vývaru vařte risotto do měkké konzistence, asi 18-20 minut.
- Přidejte máslo a parmazán, promíchejte a ochutnejte solí a pepřem.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.