20. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Risotto ai funghi plné aromatických hub. Naučte se připravit tento klasický recept na krémový rýžový pokrm s houbami a užijte si skvělou chuť domácí kuchyně. S receptem na Risotto ai funghi se stanete skvělým šéfkuchařem i vy!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 500g hub (žampiony, sušené houby atd.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce bílého vína (volitelné)
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného parmazánu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a máslo a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a na plátky nakrájené houby. Orestujte do změknutí hub.
  3. Přisypte rýži a neustále míchejte, až rýže absorbuje tuk a začne sklovatět.
  4. Přidejte k rýži sušené bylinky, sůl a pepř a zalijte bílým vínem. Míchejte, dokud víno nevypaří.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud není rýže měkká, ale stále lehce kašovitá. To by mělo trvat asi 18-20 minut.
  6. Přidejte strouhaný parmazán a promíchejte. Podávejte posypané čerstvým pepřem a eventuálně pokapané olivovým olejem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *