20. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné risoto se houbami, které je dokonalou kombinací krémové rýže, aromatických hub a voňavých bylinek. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost. Sledujte naše kroky a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 200g rýže na risoto
- 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- sůl, pepř, čerstvý tymián
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a necháme je orestovat.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli restovat, až je sklenutá.
- Přilijeme bílé víno a necháme ho vřít.
- Postupně přiléváme horký vývar a mícháme do doby, než rýže vsákne veškerou tekutinu.
- Přidáme máslo, nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý tymián.
- Podáváme horké posypané čerstvě nasekanou petrželkou.