23. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční italské jídlo? Vyzkoušejte naši verzi římského kuřecího saltimbocca! Tento jednoduchý a chutný recept spojuje křehké kuřecí řízečky s plátky šunky a šalvějí. Vaše chuťové pohárky si určitě pochutnají na kombinaci těchto lahodných ingrediencí. Snažíte se najít nový způsob přípravy kuřecího masa? Vyzkoušejte římský kuřecí saltimbocca a překvapte svůj žaludek!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsíčka
- 4 plátky parmazánu
- 8 špekáčků salámu
- 4 lístky čerstvého máty
- sůl a pepř
- olivový olej
- 250 ml bílého vína
Postup:
- Kuřecí prsíčka naklepeme do rovnoměrné tloušťky.
- Na každý kus masa položíme plátek parmazánu, špekáček salámu a lístek máty.
- Maso zabalíme do rolády a pevně zafixujeme špejlí nebo provázkem.
- Solíme a pepříme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a smažíme rolády ze všech stran, dokud nezezlátnou.
- Po vysmažení přidáme bílé víno a dusíme, dokud se maso neudusí a omáčka nezredukuje na polovinu.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.
Tímto způsobem připravíme chutné a originální římské kuřecí saltimbocca.