6. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Římský křehký krokant.
zdroj: Recepty 24/7

Římský křehký krokant“ je jedinečný recept, který vám přinese explozi chuti a radosti. Tento klasický italský dezert je vyroben z lahodné směsi mandlí a karamelu, která se rozplývá na jazyku a zanechává vás s naplněným dokonalým pocitem. Naše jednoduchá a snadno příprava tohoto sladkého lahůdky vám umožní tvořit magii ve vaší kuchyni. Uchopte příležitost uchvátit své hosty tímto vynikajícím a neodolatelným římským křehkým krokantem, které se stane přesvědčivým důkazem vašich kulinářských schopností. S naším receptem se stáváte mistrem této sladké speciality.

Suroviny:

  • 200 g mandlí
  • 200 g lískových ořechů
  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g cukru
  • 4 lžíce medu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme cukr spolu s medem na střední teplotu, necháme je lehce karamelizovat.
  2. Přidáme všechny ořechy a promícháme tak, aby byly pokryty karamelovou směsí.
  3. Pak směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rozprostřeme ji do tenké vrstvy.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 10-15 minut, dokud nezačne křupat.
  5. Horký křehký krokant vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  6. Poté můžeme krokant rozlámat na menší kousky a skladovat v uzavřené nádobě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *